Tarihce

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1971 yılında ÜNİLEVER ŞİRKETİ tarafından tek katlı baraka olarak yaptırılmıştır.Altı derslik, bir öğretmenler odası ve bir yönetim odasından oluşan okulumuz " AYÇİÇEĞİ İLKOKULU" adıyla aynı yıl eğitim-öğretime başlamıştır.          1987 yılında çıkan yangında yok olan baraka binanın yerine üç katlı bir bina yapılmıştır.Merhum Doktor İlhami Faydagör´ün yakınları tarafından yapılan bağış nedeniyle okulumuzun ismi değiştirilerek "Dr. İLHAMİ FAYDAGÖR İLKÖĞRETİM OKULU" adını almıştır.         Sekiz yıllık kesintisiz zorunlu İlköğretim Kanunu´nun kabulü ile ilköğretime dönüştürülen okulumuz bahçesine İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan beş katlı ek bina 06.01.2003 tarihinde hizmete girmiştir.        Okulumuz on iki yıllık kesintisiz zorunlu eğitime geçiş sürecinde ek binası Dr. İLHAMİ FAYDAGÖR ORTAOKULU olarak hizmete devam etmiş, ana binası A Blok ise 2012-2013 eğitim-öğretim yılında yenileme çalışmaları kapsamında yıkılarak 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde Dr. İLHAMİ FAYDAGÖR İLKOKULU olarak hizmete açılmıştır.